Arvutitunnis

laupäev, 19. oktoober 2019

Mõpe

Kasutasime mõpet emakeelepäeval 1.-6. klassi õpilastele. 
Koostasin varem Scoove - https://make.scoove.net/ valmis ülesanded. 
Oli ülesandeid, kus tuli liikuda teatud kohta ja siis alles avanes küsimus. Mõnes ülesandes tuli teha pilt või video ja lisada see oma tööle. Õpilastele oli ette antud aeg, kus nad said ise määrata ülesannete lahendamise järjekorra. Erinevad ülesanded andsid erineva arvu punkte. 
Õpetajana pidin oskama seda programmi kasutada ja valmis koostada erinevat laadi ülesanded. Probleem seisnes selles, et kuna üritus oli 1.-6. klassi õpilastele, siis tuli teha 6 erineval tasemel nö mängu. Esmapilgul oli programmi ülesehitus keeruline ja võttis aega. Korraks tekkis mõte jätta kasutamine pooleli. 
Õpilased said programmiga hakkama, sest kasutamise ülesehitus oli lihtne ja nad said selle ruttu selgeks. Ei tekkinud tõrkeid ka programmi töös. Selle programmi kasutamisel võib olla probleemiks, et kui kasutatakse GPSi, siis on vaja kindlasti tahvlis või telefonis kasutada asukohamäärajat. 
Minule meeldis sellise mõppe puhul see, et õpilased said ise otsida vastuseid küsimustele, töötada rühmas, olla loomingulised avatud ülesannete lahendamisel ja samas said ka liikuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar